lenyúltak

Azon kedves áldozatok beszámolóit várjuk, akiket valahol, valaki, valamikor, valahogyan lenyúlt, megrövidített! Közbeszerzéssel nem foglalkozunk!!!! A beszámolókat a lenyultak@gmail.com címre várjuk! Ha nem szeretnél regéket írni, nekünk az is elég, ha elküldöd, hogy mikor, hol, mit nyúltak le tőled! Ugyanis feltett szándékunk, hogy az ország Lenyúltak térképét összeállítsuk.

Friss topikok

Új kommentek

Címkék

18 (1) anyós (1) árpa (1) attila (1) barna (1) belső (1) bicikli (2) busz (1) cikk (1) cikkek (1) de (1) debrecen (1) dísztárcsa (2) fényes (1) gyógyszertár (1) gyűjtemény (1) hogyan (1) hongrie (1) irányjelző (1) kerék (1) keszthely (1) kulcsár (1) lenyúlás (12) lenyúlások (1) lenyúltak (1) lopás (2) nappal (1) nyugdíj (1) összes (1) pan (1) parkolás (1) perc (1) petőfibánya (1) póló (1) stan (1) szatyor (1) szemezgetés (1) tábla (1) telefon (1) térkép (1) tour (1) villanyóra (1) virág (1) vonat (1) Címkefelhő

Hogyan nyúlják le a bringádat?

2008.08.19. 09:40 | Lenyúltak | 1 komment

Címkék: bicikli hogyan lenyúlás

by Transzilva

Az egész egy ördögi kör. Megveszed vagy megkapod az első, közepes értékkel bíró biciklidet, aztán megveszed a legegyszerűbb számzáras lakatot. Körülbelül 2-3 hónapig boldogan élsz kétkerekűddel, felfedezed a várost biciklis szemmel. Egy jól sikerült, kerthelységben lefolytatott sörözés másnapján felpattansz a bicajra, hogy visszaadd a kölcsönkért pulóvert a barátodnak. A körfolyosós ház földszintjén lelakatolod a biciklit és felmész. Beszélgettek pár percet, aztán mész is. Ekkor ér az első sokk, a biciklinek hűlt helye, még a lakatot is lenyúlták. Értetlenül állsz, és leesik az állad, hogy lehet ilyen rövid idő alatt ellopni a járgányt.

Hát így:
 

 

Pár hét alatt megemészti a lelked és a pénztárcád a barátod elvesztését, és jöhet a következő bicaj, kb. ugyanakkora értékben. Most úgy döntesz, hogy jöjjön egy spirál lakat. Újra jöhet a száguldás, pumpa, szerelem, száguldás. Amikor többször is voltál már a Gödörben, és megnyugodtál, hogy a múltkori lopás csak egy egyedi, véletlen eset volt, jön a második sokk. A bringádnak újra hűlt helye, pedig spirál zárad volt!

 FIGYELEM! A csóka nem is profi, és így is csak 38 mp-es a videó!

Ekkor elborul az agyad, és úgy döntesz, hogy megveszed a világ legbiztonságosabb zárát, mely erőt demonstrál, az eladók is szépen meggyőznek, hogy melyik a legjobb zár. Cselekszel, ahogy ajánlják, beszerzel egy vastag sodronyzárat, vagy U lakatot, esetleg egy gerinclakatot. A lelked megnyugszik, úgy érzed, hogy most már egy flex-szel sem lehet elválasztani a biciklidtől, ezért megteheted, hogy beruházol egy jó drága járgányba. Ekkor ér a harmadik, egyben a legnagyobb sokk, a biciklidet újra csak pár perc alatt nyúlták le. 

a gerinclakatnak ennyi

 a sodronyzárnak annyi

FIGYELEM! Mennyire nem érdekel senkit mit csinál, milyen könnyen kimagyarázza magát......

Ezek után teljesen le vagy törve, beleöltél egy kalap pénzt, hogy biciklizhess, és semmi foganatja. Mi tudsz csinálni? Mi a következő jó tanácsokat tudjuk adni:

-        mindennapi használatra ne vegyél drága biciklit, a használt is simán elvisz A-ból B-be, a lelked sem fog annyira fájni, ha lenyúlják.

-        zárak közül az edzett acél láncot ajánljuk (esetleg U lakat), bár ez is elvágható, de nem erővágóval, hanem csak flex-szel, amivel (plusz 12 V-os akkumulátorral) kevesen rohangálnak a zsebükben.

-        Ha lehet, az utcán ne rakd le a biciklit, vagy ha nincs más választásod, akkor olyan helyen rakd le, ahol lehetőség szerint rálátsz.

 

Végezetül, hogy lássátok (már az U lakatos videóból is kitűnik, hogy nagy a közöny Magyarországon), milyen könnyedén lopható a bicikli fényes nappal, az utcáról:

A bejegyzés trackback címe:

https://lenyultak.blog.hu/api/trackback/id/tr38622560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nénike · http://mandiner.hu 2008.09.09. 15:08:45

Ma már nem lehetsz menő sztár, ha nem raboltak ki külföldön, vagy nem nyúltak le tőled külföldiek pénzt.

mover.blog.hu/2008/09/09/kiraboltak_meno_vagy
süti beállítások módosítása